Ronald Kleijn wint PON Scriptieprijs 2012

Ronald Kleijn krijgt de PON Scriptieprijs 2012.

Ronald Kleijn heeft de PON Scriptieprijs 2012 gewonnen. Volgens het juryrapport biedt zijn scriptie 'Publiek-Private Samenwerkingsconstructies in ICT-outsourcing' een goed inzicht in de kritische succesfactoren van dit soort uitbestedingsconstructies. Tijdens een bijeenkomst van Platform Outsourcing Nederland (PON) ontving Kleijn de bijbehorende cheque ter waarde van drieduizend euro uit handen van de winnaar van vorig jaar, Ruud Kurver.

Kleijn voerde zijn onderzoek uit als afronding van de masteropleiding Informatiekunde Business Information Systems van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. De scriptie is het resultaat van een onderzoek naar de mogelijke meerwaarde die publiek-private samenwerking (pps) kan bieden aan ict-outsourcing bij de overheid.

Volgens de jury omvat de thesis een goed geschreven literatuurstudie die vervolgens is getoetst door middel van interviews met diverse spelers die hiermee bezig zijn of over nadenken in Nederland. De jury is van mening dat het relevant is dat deze kennis beschikbaar is gemaakt, aangezien de ontwikkeling van dit fenomeen nog in de verkennende fase verkeert.

Jury en PON

De jury bestond uit Dr. Ir. Denis Verhoef (Kirkman), Dr. Guus Delen (HvA), Prof. Dr. Jan Bergstra (UvA), Dr. Albert Plugge (TU Delft) en Prof. Dr. Tom van Engers (UvA).

Platform Outsourcing Nederland noemt zich een onafhankelijke ontmoetingsplaats voor het ontwikkelen en delen van outsourcingsdeskundigheid. De vereniging telt leden uit de belangengroepen uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandig professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is deze scriptie online beschikbaar? Zo ja, waar?

Beste David,De scripties van de winnaar en overige genomineerden staan op de website van Platform Outsourcing Nederland: http://platformoutsourcing.nl/page/ponscriptieprijs-1

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-13T08:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.