Claranet neemt webhoster Typhon over

Handen schudden

De Britse ict-dienstverlener Claranet neemt voor 4,2 miljoen euro Typhon over, een open source hosting- en applicatiespecialist uit Frankrijk. Het is de tweede acquisitie in korte tijd voor Claranet. Eerder werd al cloudserviceprovider Star Technology Services (in november 2012, Verenigd Koninkrijk) overgenomen. Claranet is een van de grotere Europees opererende leveranciers van geïntegreerde hosting- en netwerkdiensten voor het middenbedrijf.

Typhon is opgericht in 2005 en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf is actief in web- en open source-hostingdiensten. De Typhon-diensten vormen een uitbreiding van het bestaande Claranet-portfolio. Typhon heeft zo'n tweehonderd klanten in diverse branches. Tot de klantendatabase behoren onder meer Radio France, Rue89, Attractive World en Lafourchette.com.

Inclusief Typhon beschikt de Claranet Group nu over meer dan 154 miljoen euro aan inkomsten, circa zevenhonderd werknemers en meer dan 4.700klanten, en is het bedrijf actief in zes Europese landen (Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Portugal). Klanten van Claranet zijn onder meer Veolia, Airbus, Amnesty International, Triumph, VDL, Skoda, Lekkerland, Total, L’Occitane, N24 en Tag Heuer.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-17T13:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.