Koning & Hartman koopt telecomdienstverlening KPN

Dit artikel delen:
Handen schudden

Telecomdienstverlener Koning & Hartman gaat als outsourcingpartner van telecomleverancier KPN voor de installatie- en onderhoudswerkzaamheden van telefonie- en datasystemen zorgen. Per 1 januari 2013 komen ruim tweehonderd medewerkers van KPN in dienst bij Koning & Hartman, waar zij hun werkzaamheden continueren. Hiermee krijgt Koning & Hartman een belangrijke rol in de service en installatie in de telecomsector in Nederland.

Koning & Hartman gaat voortaan in opdracht van KPN de service- en installatiewerkzaamheden op het gebied van bedrijfscommunicatie-oplossingen uitvoeren op de klantlocatie. Klanten blijven klant van KPN, kunnen met vragen en opdrachten terecht bij KPN en zullen verder weinig merken van de transitie. De uitvoering, planning, onderhoud en de benodigde expertise worden de verantwoordelijkheid van Koning & Hartman.

‘Wij willen de belangrijkste partij in Nederland zijn op het gebied van managed services en telecomdiensten zoals installatie, beheer en onderhoud aan ict- en telecominfrastructuren en de bijbehorende systemen’, zegt Oswald Coene, algemeen directeur bij Koning & Hartman. ‘De kennis en expertise hadden we al, maar deze overeenkomst met KPN biedt ons de kans om sneller te groeien en onze ambities waar te maken. Wij zetten namens KPN de dienstverlening voort.’

Koning & Hartman behaalt in 2013 naar verwachting een omzet van tenminste 125 miljoen euro, dat is een groei van 15 procent, met circa achthonderd medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkeling, wat gaat KPN nog meer in de verkoop doen op dit vlak?

Daar gaat de slinger bij KPN dus weer de andere kant op, eerst jarenlang alles opkopen en dan nu weer andere delen afstoten. Zo ging ik ooit ook van KPN naar SNT (en ook enige jaren later weer terug). In mijn actieve KPN-periode was ik er overigens voorstander van om rondom KPN een aantal service-verlenende bedrijven te scharen die elk hun eigen, voor hun business optimale besturing zouden mogen bezitten. Zo had men ook meer VAR's vanuit de Getronics-acquisitie kunnen opzetten. Alleen dat klantcontacten van KPN zelf naar SNT afstoten heb ik toentertijd nooit zo goed begrepen, die contacten zijn je levensbloed.

kh in opdracht van kpn, daar ligt nu net het risico voor kh, kpn staat aan de kraan voor een zeer groot deel van het kh wekpakket hierna. Hiermee is kh een risicovol bedrijf geworden. In feite hebben ze hiermee onbedoeld de, hun, eigen continuiteit op het spel gezet..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-20T09:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.