BNP Paribas breidt beheercontract IBM uit

Dit artikel delen:

De Franse bank BNP Paribas breidt zijn bestaande samenwerking met IBM, die begon in 2004, verder uit. IBM mag nu ook it-infrastructuurdiensten leveren aan het Belgische onderdeel BNP Paribas Fortis. Daarvoor is een vijfjarig contract getekend. De nieuwe uitbestedingsovereenkomst heeft geen gevolgen voor de interne werkgelegenheid in België, aldus BNP Paribas.

BNP Paribas en IBM sloten in 2004 een uitbestedingscontract voor infrastructuurdiensten. Daarvoor zetten de bank en de Amerikaanse automatiseerder een joint venture op: BP²I: BNP Paribas Partners for Innovation. De samenwerking bestaat uit het consolideren van een deel van de it-infrastructuurdiensten, het verzekeren van backup- en disaster recovery-diensten, het verhogen van de productiviteit en het ondersteunen van de bank in het aanbieden van kwalitatief betere diensten aan de klanten van de bank.

BNP Paribas nam in 2009 het Belgische Fortis op. Door de it-samenwerking uit te breiden naar het onderdeel BNP Paribas Fortis verwacht het bankconcern aanzienlijk te kunnen besparen op de kosten van de it-infrastructuur, omdat zo een harmonisering van de aanpak tussen BNP Paribas Fortis en de groep BNP Paribas mogelijk wordt.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-28T01:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.