Topman Fujitsu Benelux stapt onverwacht op

Leiding over Nederlandse en Belux-activiteiten weer gesplitst

Geo van der Wilk, algemeen directeur van Fujitsu Benelux, is opgestapt. Zijn opvolger in Nederland is Bas de Reus die sinds april 2010 als verkoopdirecteur de sales- en presales-organisatie van Fujitsu heeft geleid. De Reus moet het groeipad dat Fujitsu onder Van der Wilk in Nederland inzette, zien te continueren. Fujitsu Technology Solutions heeft voor België en Luxemburg eveneens een aparte directeur benoemd: Jean-François Guerrier, die bij het bedrijf ervaring heeft met het leiding geven aan de service operations.

Geo van der Wilk werd januari 2010 managing director van Fujitsu Nederland. Daarvoor bekleedde hij verschillende senior managementfuncties bij Logica, waaronder de functie van managing director Industry, Distribution & Transport bij Logica Nederland. Bij Fujitsu verving hij Eric Bouwer die augustus 2009 het veld moest ruimen. In maart 2011 kreeg Van der Wilk ook de leiding over de activiteiten in België en Luxemburg.

Focus op land

Een woordvoerster Fujitsu Technology Solutions zegt niet te kunnen aangeven waarom Van der Wilk zijn loopbaan buiten Fujitsu voortzet. 'Dat zijn persoonlijke redenen. Wij weten ook niet of hij al een nieuwe betrekking heeft.' Zijn vertrek komt wel onverwacht. De zegsvrouw zegt dat de organisatie er niet op voorbereid was. 'Gelukkig hebben we Bas de Reus bereid gevonden de post van algemeen directeur te accepteren. Hij kent Fujitsu en de Nederlandse markt door en door.'

Het vertrek van Van der Wilk heeft Fujitsu aangegrepen om de directeurspost op Benelux-niveau weer te splitsen. De Reus is verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie; Jean-François Guerrier neemt de leiding van de Belux-activiteiten op zich. 'Wij hebben voor de West-Europese markt toch weer gekozen om directeuren aan te stellen die hun focus volledig op een land kunnen richten.'

Afzwaaien

Bas de Reus

Net als de afgezwaaide Van der Wilk kent zijn opvolger De Reus een Logica-achtergrond. Na zijn studie commercieel ingenieur elektrotechniek en technische bedrijfskunde startte hij zijn loopbaan bij CMG, dat later gefuseerd is met Logica. Daar bekleedde hij diverse managementfuncties, waaronder die van verkoopdirecteur  outsourcing binnen de industrie-, distributie- and transportmarkt. In april 2010 stapte hij over naar Fujitsu.

Van der Wilk is niet de eerste topman die bij Fujitsu Technology Solutions plotseling vertrekt. De eveneens in 2010 aangetreden bestuursvoorzitter Rolf Schwirz besloot eind oktober 2012 zijn biezen te pakken. Rod Vawdrey heeft zijn ceo-post overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-10T14:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.