Rabobank verlengt ook applicatiecontract IBM

Dit artikel delen:
IBM

Na Cognizant en Ordina heeft Rabobank ook het applicatiecontract van IBM verlengd. De komende zes jaar blijft IBM specialisten aan Rabobank leveren voor de ontwikkeling en het onderhoud van bedrijfsapplicaties. IBM gaat de bank helpen om efficiënter en tegen lagere kosten bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en onderhouden en daarmee de bancaire dienstverlening naar klanten van de Rabobank te verbeteren.

De afdeling Application Development & Maintenance (ADM) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van businessapplicaties voor de bancaire dienstverlening van de Rabobank. In de turbulente markt waar klantloyaliteit afneemt en competitie en regulering toenemen, wordt van de afdeling ADM verwacht dat ze in deze snel veranderende omgeving enerzijds innovatieve applicaties blijft ontwikkelen die de businessdoelstellingen ondersteunen en tegelijkertijd productiviteit vergroten tegen lagere kosten.

Klant centraal

IBM zal de Rabobank Groep ICT, verantwoordelijk voor de realisatie en implementatie binnen de Rabobank, helpen met mobiel bankieren, nieuwe innovatieve ontwikkelmethodieken en procesoptimalisatie, om continuïteit, samenhang, productiviteit en kostenbeheersing van het applicatielandschap te waarborgen. IBM gaat de ADM-omgeving van de bank flexibeler en productiever maken.

‘Voor Rabobank staat de klant centraal’, zegt Rabobank-cio René Steenvoorden. ‘Om onze klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, is het essentieel om de bedrijfsproductiviteit en operationele efficiëntie te verhogen en bedrijfscontinuïteit te garanderen. Tegelijkertijd is het zaak om vroegtijdig te kunnen inspringen op de snel veranderende markt, producten en wetgeving.’

Rabobank en IBM werken al jaren samen. Zo implementeerden ze het crm-systeem van de bank, één van de grootste crm-systemen ter wereld.

Interview

In een interview met Computable gaat René Steenvoorden verder in op de flexibele schil die Rabobank wil houden en de rol van outsourcingspartners. Lees daarom ook ‘Rabobank krimpt in, maar ICT-afdeling groeit’. Ook laat hij in dit interview weten dat Rabobank Internationaal honderd nieuwe ict’ers zoekt in Nederland, bovenop de 230 vacatures bij de Nederland-divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T14:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.