Spir-it-baas Kolkman is nieuwe CIO Kadaster

Ron Kolkman

Ron Kolkman

Ron Kolkman, de huidige directeur van rechtspraak-automatiseerder Spir-it, wordt per 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur IT van het Kadaster. Hij moet een stevige regie-organisatie opzetten die Capgemini moet aansturen, nu die automatiseerder de kantoorautomatisering, het werkplekbeheer en de rekencentrumdiensten van het Kadaster overneemt. Opmerkelijk is dat Kolkman juist bij Spir-it geen voorstander is van uitbesteding aan de markt.

De vacature voor een zware it-directeur werd begin mei uitgezet. Ron Kolkman begint op 1 oktober als lid van de directie bij het Kadaster in de rol van chief information officer (cio). Hij zegt in een eerste reactie dat na vijf jaar de leiding te hebben gegeven aan Spir-it het een goed moment is om het stokje over te dragen. Wie zijn opvolger wordt bij Spir-it is nog niet bekend; de procedure daarvoor is net gestart.

In een interview met Computable stelde Kolkman eerder dat outsourcing van Spir-it aan een marktpartij niet aan de orde is. Mits de automatiseerder van de rechtspraak, waar zo'n 350 man werken, marktconform blijft opereren. Een grote ict-afdeling met veel materiekennis en toewijding heeft in zijn ogen bij een overheidsorganisatie weldegelijk een toegevoegde waarde.  

Functie vervallen

Het Kadaster sloot onlangs na een lang en moeizaam voortraject het definitieve contract met Capgemini voor ict-uitbesteding. Zo'n negentig automatiseerders moeten, als ze hun werk willen behouden, overstappen naar de automatiseerder. Het Kadaster verwacht door de outsourcing er een betere en goedkoper ict-dienstverlening voor terug te krijgen. Kolkman zegt dat hij het besluit tot uitbesteding vanuit het perspectief van het Kadaster begrijpt. 'Ik zal er alles aan doen om het voor het Kadaster, de betrokken mensen en Capgemini een succes te laten worden.'

Nu het contract is getekend laten het Kadaster en Capgemini er geen gras over groeien. Medewerkers van het datacentrum van het Kadaster hebben inmiddels een brief ontvangen dat hun functie per 1-1-2014 komt te vervallen. Donderdag vinden al de eerste informatiesessies bij de vestiging van Capgemini in Apeldoorn plaats.

Bio Kolkman

Ron Kolkman heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Heao en de Universiteit van Amsterdam. Voordat hij bij Spir-it begon heeft hij gewerkt in diverse leidinggevende functies bij de Rechtbank Arnhem, de gemeente Ede, de IND en de provincie Utrecht. Ook is hij negentien jaar officier geweest bij de Koninklijke Landmacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ow dus nu de rechtspraak het GPS Project na 10 jaar in de prullebak heeft gegooid, gaat de verantwoordelijke een andere overheidsdienst rommel maken...

Deze man gaat de perfecte hakken in het zand zijn om van de migratie naar Cap een zooitje te maken. Kijk naar GPS. Dat is precies wat Het Kadaster wil. Het personeel is niet marktconform, het ICT bedrijf van Het kadatser is niet marktconform en de lonen zijn dat niet. Kolkman gaat zorgen dat dit allemaal zo blijft...

Voor de goede orde GPS is een project wat al 10 jaar wordt geleid door het OM. De Rechtspraak is slechts gebruiker van het systeem. Kolkman heeft in de afgelopen vijf jaar een succesvolle reorganisatie van het IT bedrijf van de Rechtspraak doorgevoerd. Zijn ervaring en aanpak zal van grote waarde zijn voor het Kadaster.

Foute reactie van Erwin en Gert! Erwin heeft duidelijke geen idee wat Ron Kolkman met GPS te maken heeft, en heeft ook geen idee wat er met GPS echt aan de hand is. Doe je huiswerk man! Gert zit ook maar wat voor zich uit te roeptoeteren, want ook hij heeft kennelijk geen idee wie Ron Kolkman is. Jongens, jullie reacties zeggen daarom in de eerste plaats iets over jullie zelf. (Hebben jullie daarom misschien je achternaam verzwegen?)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.