ICTroom bouwt Serverius-datacenter vol

Datacenter ICTroom Serverius 2e datazaal

De derde datazaal van het Serverius-datacenter

Datacenterleverancier ICTroom uit Lijnden heeft onlangs de derde fase van het datacenter van datacenterdienstverlener Serverius in Dronten opgeleverd. Door de snelle groei omvat deze derde fase ook een geplande vierde fase. De complete datavloer wordt hiermee volledig benut.

Het datacenter van Serverius in Dronten is modulair opgebouwd. In het ontwerp is uitgegaan van vier even grote gefaseerd te bouwen datazalen. In 2009 is de eerste fase opgeleverd. Serverius groeide zo snel, dat werd besloten om in de tweede fase een grotere datazaal te bouwen dan oorspronkelijk was voorzien. Het ontwerp bood die flexibiliteit. Vervolgens is dit jaar de nog resterende ruimte in het datacenter voor de derde datazaal gebruikt.

Serverius is opgericht in een periode waarin regionale datacenters sterk in opkomst waren. Algemeen directeur Gijs van Gemert van Serverius benadrukt echter dat zijn bedrijf weliswaar het grootste datacenter van de regio heeft, maar daarmee geen regionaal datacente isr: ‘Wij richten ons voornamelijk op de buitenlandse markt. Bovendien wordt er tegenwoordig niet meer zo over gesproken. Het maakt immers niet meer uit waar je zit. Nederland heeft een zeer goede infrastructuur, zodat we bij Serverius dezelfde faciliteiten hebben als datacenters in de Randstad.’ De helft van zijn klanten komt van buiten de Europese Unie, uit landen als India, Rusland en Brazilië.

Serverius

Serverius is een carrier neutraal Tier 3-datacenter met een eigen netwerk met een bandbreedte van 320 gigabit (Gbps) dat de komende tijd nog verder zal worden uitgebreid. Verschillende netwerkleveranciers zoals NL-IX, Atrato, Unet, Eurofiber en NDIX hebben een zogeheten point of presence in het datacenter. Deze bieden zonder tussenkomst van Serverius netwerkdiensten aan klanten zoals 10G AMS-IX-verbindingen of datatransport naar andere locaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-15T10:08:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.