XL Team zoekt gaten in Roemeense wegen

Oude binnenstad van Boekarest

Een straat in de oude binnenstad van Boekarest

Het Nederlandse softwarebedrijf XL Team heeft succes in Roemenië met de mobiele app Gropometru. De mobile app registreert gaten in wegen wanneer automobilisten, die hun smartphone veelal in een houder plaatsen, er doorheen rijden. Inmiddels zijn alleen al in Roemeense hoofdstad Boekarest meer dan vijfduizend gaten geregistreerd.

De mobile app is ontwikkeld als pr-stunt om meer bekendheid te krijgen op de Roemeense markt. Dat heeft gewerkt: ‘Inmiddels hebben we zelfs aandacht gekregen van de nationale media, onze vestigingsdirecteur Tudor Cobalas wordt met regelmaat uitgenodigd voor interviews’, aldus directeur Marc van Gent van XL Team. ‘Inmiddels hebben we lokale klanten weten te werven dankzij Gropometru. Vooral ons gedachtegoed als bedrijf slaat goed aan.’

Het softwarebedrijf is, net als het zusterbedrijf ict-dienstverlener Dialogues Technology vijf jaar geleden, ontstaan binnen de innovatie-afdeling van ABN Amro. Dat was in 2011. ‘We waren op zoek naar ontwikkelaars voor big data-projecten. Die vonden we in Roemenië en daaruit is XL Team voortgekomen. De Lean-methode die wij hanteren met een Agile-aanpak voor softwareontwikkeling is vernieuwend op zowel de Nederlandse als de Roemeense markt’, aldus van Gent.

Verhuizing

XL Team ontwikkelt software en mobile apps voor uiteenlopende Nederlandse bedrijven, op afstand of in hybride teams met Nederlandse medewerkers. Het bedrijf groeit snel en verhuisde eind juli 2013 voor de derde keer naar een groter pand in Boekarest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-19T17:00:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.