CGI verlaat kantoor in Amstelveen

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener CGI in Amstelveen verplaatst zijn hoofdkantoor begin september 2013 van Amstelveen naar Rotterdam, waar het bedrijf al een vestiging heeft. Het Amstelveense kantoor wordt opgedoekt. Een deel van het personeel verhuist naar een nieuw regiokantoor van 2021 vierkante meter in gebouw Orion op het kantorenterrein Beukenhorst-Oost in Hoofddorp.

Het CGI-kantoor in Amstelveen was na de overname van het voormalige Logica door de Canadese branchegenoot CGI al voor een deel leeg komen te staan. Door een herbezinning op activiteiten is de productcatalogus van de ict-dienstverlener verkleint van 240 naar 26 items, verdeeld in vijf focusgebieden. Het gaat om een select aantal producten dat CGI Nederland wereldwijd gaat leveren. Een voorbeeld daarvan is CIMS, het backoffice-systeem dat het voormalige Logica ontwikkelde voor het beheer van laadpalen voor elektrische voertuigen.

Bovendien liep het huurcontract voor het pand af, wat CGI de ruimte bood scherp te onderhandelen over een nieuw onderkomen. ‘De keuze om het hoofdkantoor te verplaatsen naar Rotterdam is ingegeven door de extra meters die wij daar beschikbaar hadden. We zaten daar al langer ruim in onze jas’, zegt woordvoerder Sander van den Born. In Rotterdam is CGI gevestigd aan de George Hintzenweg in de Alexanderpolder.

In Amstelveen is het inpakken in volle gang. Dat er opgeruimd wordt is zichtbaar in de centrale hal, waar op de vloer een grote stapel materiaal ligt dat medewerkers mee naar huis mogen nemen. In de stapel liggen onder andere technische boeken, laptoptassen en helgele doosjes pepermunt met het oude Logica-logo. De ict-dienstverlener houdt in Nederland naast het hoofdkantoor vijf kantoren in Arnhem, Eindhoven, Groningen, Heerlen en Hoofddorp.

100 parkeerplaatsen

Het nieuwe kantoor in Hoofddorp ligt op het kantorenterrein Beukenhorst-Oost in het gebouwencomplex Orion aan de Siriusdreef 30-40. Het bestaat uit drie geschakelde gebouwen, waarvan CGI kantoorrruimte huurt in het gebouwdeel C. Het pand is eigendom van de Duitse investeringsmaatschappij Commerz Real Investmentgesellschaft mbH in Wiesbaden. Onderdeel van het huurcontract zijn ook honderd parkeerplaatsen voor klanten en personeel.

Het oude pand in Amstelveen heeft een oppervlakte van elfduizend vierkante meter. Het pand is eigendom van investeerder MPC Capital Nederland. Die heeft plannen om er na het vertrek van CGI onder de naam Nest de eerste vestiging van een nieuw kantoorconcept te openen. Het pand gaat onderdak bieden aan zo’n vijfhonderd flexibele werkplekken voor ZZP’ers en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Het plan is om vergelijkbare plekken in te richten in andere leegstaande kantoorpanden van de investeringsmaatschappij.

Computable Award

CGI is in 2013 genomineerd voor twee Computable Awards: met het project ComProNet voor de award ict-project van het haar in de publieke sector en met het Bruto Netto Uitkeringssysteem bij pensioendienstverlener APG voor de award ict-project van het jaar in het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gebouw in Amstelveen is het gebouw van "De lift"
van Dick Maas. Opnames waren op de eerste verdieping.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-05T10:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.