ICT-dienstverleners zien omzet 5,3 procent dalen

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

De beursgenoteerde ict-dienstverleners Atos, Capgemini, KPN IT Solutions, en Ordina zien hun omzet in het tweede kwartaal van 2013 met gemiddeld 5,3 procent wegsmelten. In het eerste kwartaal kwam het verlies uit op 6,3 procent. Vooral Ordina en KPN IT Solutions trekken het gemiddelde omlaag, zo blijkt uit een analyse van marktonderzoeker Pb7.

De afhankelijkheid van detachering maakt de ict-dienstverleners gevoelig voor schommelingen in de economie. De aanhoudende terughoudendheid met ict-investeringen bij bedrijven en overheden speelt deze grote, generieke dienstverleners parten, constateert Pb7 in de analyse die het bedrijf elk kwartaal voor Computable maakt na de publicatie van de cijfers door de ict-dienstverleners.

Atos ziet de omzet in het tweede kwartaal van 2013 met 3 procent krimpen, maar de teruggang in Nederland wordt gemaskeerd door gewonnen contracten in België en Denemarken, die boekhoudkundig op één hoop worden gegooid met de omzet in Nederland. Capgemini profiteert van het eigen kostenbesparingsprogramma, maar noteert toch nog een min van 4 procent in de omzet.

KPN IT Solutions zag zijn omzet in Nederland dalen met 9 procent. Dat is een verslechtering ten opzichte van het eerste kwartaal, waarin de omzet met 5 procent terugviel. Ordina is volgens Pb7 overvallen door de zwakte van de markt en noteert een verlies van 2,4 miljoen euro over het eerste halfjaar bij een omzetdaling van 8,4 procent. Het bedrijf is een nieuwe reorganisatieronde gestart om het tij te keren.

Kwartaalcijfers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

NL zit vol met mogelijkheden om de huidige technologie toe te passen in om het even welke sector! Mischien is het testen van andere business modellen een betere route dan kosten blijven schaven. En verdienmodellen aanpassen aan de mogelijkheden van de markt.

ja jongeren, allemaal techniek kiezen. Banen voor het oprapen en dan natuurlijk de gezellige loyale sfeer straks.

Een hele normale en gezonde ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-28T08:31:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.