KPN benoemt IT Solutions-baas tot interim CFO

Dit artikel delen:
Steven van Schilfgaarde opent KPN-delivery Center in India

Steven van Schilfgaarde (links) bij de opening van de nieuwe locatie van het KPN Offshore Delivery Center in Bangalore. Naast hem de ambassadeur in India Alphonsus Stoelinga. (foto KPN)

Directeur van KPN-dochter IT Solutions Steven van Schilfgaarde wordt per direct aangesteld als interim cfo van de moedermaatschappij. Hij vult het gat in de KPN-directie dat ontstond door het onverwachte vertrek van Eric Hageman om persoonlijke redenen. Van Schilfgaarde had al aangekondigd IT Solutions per 1 oktober 2013 te zullen verlaten.

Van Schilfgaarde zal als interim chief financial officer verantwoordelijk zijn voor de afdelingen Control en Reporting, Accounting, Fiscale Zaken en Treasury. Hij weet waar hij aan begint, want Van Schilfgaarde was eerder interim cfo van januari 2012 tot september 2012. De commissarissen zijn van plan om een permanente opvolger te zoeken.

KPN-ceo Eelco Blok is blij dat Van Schilfgaarde zijn vertrek bij KPN wil uitstellen. ‘Hij had het voornemen om per 1 oktober 2013 KPN te verlaten en daarom ben ik blij met zijn langere commitment aan KPN. Met zijn benoeming tot interim cfo hebben we een ervaren financiële executive aan boord. Hij zal verantwoordelijk worden voor het grootste deel van de cfo-portefeuille en zal een belangrijke ondersteuning bieden aan de financiële organisatie van KPN.’

Integratie IT Solutions en Zakelijke Markt

Het voorgenomen vertrek van Van Schilfgaarde had alles te maken met het besluit van de KPN-top de divisies IT Solutions en Zakelijke Markt per 1 januari 2014 samen te voegen. Het bedrijf kiest hiervoor omdat de markt vraagt om een geïntegreerde aanpak voor telecom- en ict-diensten. Directeur John van Vianen van Zakelijke Markt krijgt de leiding over de nieuwe divisie. Alexander van der Hooft is benoemd tot directeur IT Solutions met als opdracht om met een definitief plan te komen voor de verdere integratie van IT Solutions in de Zakelijke Markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

uit het artikel: Naast hem de Indiase ambassadeur in India Alphonsus Stoelinga.

zal toch denk ik de Nederlandse ambassadeur in India zijn...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-13T11:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.