KPN sluit deal met fiscus over E-Plus-verlies

Deal

Ict-leverancier KPN heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse belastingdienst over een boekverlies van 3,7 miljard euro op de verkoop van het Duitse E-Plus aan Telefónica Deutschland. Vanaf 2014 mag KPN het verlies gaan compenseren met de belastbare winst in Nederland. De boekwinsten op het 20,5 procent belang van KPN in Telefónica Deutschland vallen hier ook onder.

Het gat van 3,7 miljard euro is het verschil tussen het verkoopbedrag van 8,55 miljard euro en de waarde waarvoor E-Plus in de KPN-boeken staat. KPN heeft in het verleden in totaal negentien miljard euro uitgetrokken om E-Plus over te nemen.

‘Het akkoord dat we met de Nederlandse belastingdienst hebben bereikt geeft zekerheid over onze belastingpositie voor de komende jaren’, zegt KPN-ceo Eelco Blok. ‘Het is wederom een belangrijke stap voor KPN, waardoor wij door kunnen gaan met investeren in onze activiteiten en de nieuwste technologieën in Nederland.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

19 M - 9M klinkt als 10 M verlies en niet als 3,7 M verlies in totaal, Kennelijk is er al het nodige verlies in het verleden weggewerkt. Nu mag kennelijk de belasting betaler indirect ook mee betalen aan het ontstane verlies. Bij menig bedrijf zou dit toch de "kop" gekost hebben van de veroorzakers van dit "verliesje".

Verlies compenseren door winsten in de volgende jaren is normaal gebruik. Om dit te vertalen naar "de belasting betaler indirect ook mee betalen" is wel erg kort door de bocht. Ieder bedrijf en/of particulier heeft het recht om inkomsten te middelen of verlies te compenseren.

@Simon,

op zich heb je gelijk, maar is toch wel erg fors om dat in zo weinig jaren voor elkaar te krijgen. Daarnaast het verlies wordt eigenlijk overgenomen door het "bovenliggende" bedrijf... Het wordt niet "meeverkocht"

@maarten. Mismanagement staat los van het feit dat je dit verlies met je winst mag verrekenen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-16T12:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.