ITSMF en Quint organiseren masterclass Lean IT

Training

It-beheervereniging ITSMF en ict-adviesbureau Quint Wellington Redwood organiseren op vrijdag 27 september 2013 de masterclass Lean & IT Management - 'een droomhuwelijk'. Centrale vraag daarbij is of de in de verwerkingsindustrie succesvolle Lean-projectmethode ook toepasbaar is in de ict-industrie. Op het eerste gezicht lijken de Lean-principes van toepassing op de ict, maar het gaat om mensen en niet om machines. De gratis masterclass is bedoeld voor it-professionals van wie gevraagd wordt om 'meer met minder' te doen, kosten te reduceren en flexibel te zijn.

Lean is een uit de auto-industrie (Toyota) overgenomen projectmethode om de doorlooptijden van een bouwproject te verkorten en de faalkosten te verlagen. Op het eerste gezicht zijn Lean-principes rechtstreeks van toepassing op it, stelt adviesbureau Quint, maar toch is er sprake van een essentieel verschil met de verwerkingsindustrie. Bij ict gaat het over het toepassen van Lean op mensen, niet op machines. Verspilling en over- en ondercapaciteit krijgen een andere invulling. In tegenstelling tot een productieomgeving waar een schroevendraaier wonderen kan verrichten, is een dienstverleningsproces voor het grootste deel mensenwerk, aldus Quint.

It-domein

Volgens het adviesbureau heeft Lean alles te maken met het leveren van waarde aan de klant en doorlopende verbetering om deze waarde te verhogen. Bij het toepassen ervan in de ict-industrie is de hamvraag hoe de it-organisatie doorlopend waarde kan leveren aan haar klanten? In de masterclass krijgen deelnemers de principes van Lean en hoe die toe te passen zijn in het it-domein in vogelvlucht uiteengezet. Naast kennismaking met de basisprincipes van Lean IT, gaat de masterclass in op praktijkervaringen van enkele opdrachtgevers van Quint Wellington Redwood.

Masterclass

De masterclass vindt plaats in de Amstelstroom in Ouderkerk aan de Amstel. Er zijn een nog paar plaatsen beschikbaar (mailen naar: r.mijnen@quintgroup.com, o.v.v. Masterclass Lean IT 27 september 2013).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-25T11:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.