Atos beheert applicaties GBO Provincies en IPO

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos is de komende vier jaar verantwoordelijk voor de hosting, het technisch en applicatiebeheer evenals de doorontwikkeling van de informatieonderdelen van de Interprovinciaal Overleg (IPO) en GBO Provincies. Atos wordt verantwoordelijk voor een gefaseerde transitie, waarbij de informatieonderdelen in de komende maanden worden gemigreerd naar één beheeromgeving.

GBO Provincies (Gemeenschappelijke Beheerorganisatie Provincies) ging op 1 januari 2008 van start en is verantwoordelijk voor het effectief beheren, waaronder de exploitatie en het onderhoud, van de gemeenschappelijk ontwikkelde provinciale it-voorzieningen voor elektronische dienstverlening. De transferovereenkomst biedt de GBO Provincies de mogelijkheid de GBO-beheeromgeving te standaardiseren, de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten en substantieel op kosten te besparen.

‘Deze overeenkomst stelt ons in staat de it-voorzieningen van de provincies verder te stroomlijnen en onze werkwijze te optimaliseren’, zegt Gerard Beukema, algemeen directeur IPO. ‘Hiermee geven we invulling aan onze doelstelling de efficiency te verbeteren en een impuls te geven aan onze dienstverlening aan burgers en bedrijven.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-30T11:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.