Financiën besteedt ICT-beheer uit aan SSC-ICT

Dit artikel delen:

Op 1 oktober heeft het ministerie van Financiën zijn ict-dienstverlening ondergebracht bij de rijksbrede organisatie Shared Service Centrum-ICT (SSC-ICT). SSC-ICT neemt het beheer van zo’n 2100 werkplekken, duizend mobiele apparaten en de back-office-omgeving inclusief het netwerk over. Het centrum levert deze diensten aan de beleidskern van Financiën die op drie locaties in Den Haag is gehuisvest. Zo’n dertig ict'ers van Financiën zijn verhuisd naar SSC-ICT.

Het ict-centrum is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Er werken zo'n 250 mensen. In totaal beheert SSC-ICT nu zo’n 27.000 werkplekken en daarmee is het een van de grootste werkplekbeheerders binnen de Rijksoverheid. De Haagse dienstverlener regelt de werkplekdiensten van vijf ministeries: Infrastructuur & Milieu; Sociale Zaken & Werkgelegenheid; Volksgezond, Welzijn & Sport; BZK en Financiën.

Besparen

De komende tijd staan de migraties van de ministeries van Veiligheid & Justitie; Algemene Zaken; Buitenlandse Zaken en Economische Zaken op de planning. Die moeten in 2014 zijn afgerond. De totale besparing voor het Rijk bedraagt naar verwachting minimaal dertig miljoen euro per jaar. Deze besparing wordt bereikt door het bundelen en standaardiseren van ict-diensten, waardoor schaalvoordeel ontstaat in de uitvoering van het ict-beheer.

Wel moet SSC-ICT investeren in een nieuw rijksdatacenter. Dat komt te staan op het Rijksbedrijvencentrum op het bedrijfsterrein Plaspoelpolder in Rijswijk. Er loopt nog een Europese aanbesteding om een partij te selecteren die de verbouwing en technische inrichting uitvoert.

GDI

Afgelopen Prinsjesdag werd bekend dat het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) begin 2014 ook opgaat in SSC-ICT. Nu valt GDI nog onder Veiligheid en Justitie. De overheveling is een tegenvaller voor GDI-directeur Bob van Graft. Hij had de ambitie om met GDI uit te groeien tot een belangrijke werkplek- en erp-beheerder voor de rijksoverheid, maar hij is rechts ingehaald door SSC-ICT-directeur Perry van der Weijden en Rijks-cio Maarten Hillenaar met hun shared services-ambities

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-02T16:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.