Dronten besteedt ICT-beheer uit aan Inter Access

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Inter Access is per 1 januari 2014 door de gemeente Dronten opnieuw geselecteerd voor het beheer van de ict-omgeving. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar, plus twee optiejaren. Dronten koos voor Inter Access na een Europese aanbesteding.

Dronten koos Inter Access onder meer om zijn Werkplek 2.0-oplossing voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken. De opdracht bestaat uit het technisch beheer van de ict-voorzieningen van de gemeente, inclusief het systeembeheer, het technisch beheer van standaardapplicaties, het technisch beheer van specifieke bedrijfsapplicaties, het werkplekbeheer en de uitwijkvoorzieningen.

De dienstverlening is in 2008 al een keer eerder Europees aanbesteed, met uitzondering van de uitwijkvoorzieningen. De uitwijk wordt nu door een andere dienstverlener verzorgd. Met het oog op de informatiebeveiliging is het netwerkbeheer (bekabeling en netwerkcomponenten) en de firewall ondergebracht bij twee andere leveranciers.

Bij de toewijzing van de opdracht aan Inter Access in 2009 ging het om het beheer van 350 werkplekken en alle applicaties. Toen ging het om een bedrag van 1,8 miljoen euro. Dat contract liep af op 1 maart 2012.

Het contract

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten (links) feliciteert commercieel directeur Bert van Haarlem van Inter Access na de ondertekening van het contract.

Ondertekening contract Dronten - Inter Access

Foto: Rob Catshoek

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-09T11:52:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.