Rabobank grootaandeelhouder in SLTN/Inter Access

sparen

De investeringsmaatschappij Rabo Private Equity krijgt het merendeel van de aandelen na de overname van de ict-dienstverleners SLTN en Inter Access. De investeringsmaatschappij van Rabobank Nederland krijgt een belang van 60 procent in het fusiebedrijf, de resterende aandelen zijn in handen van SLTN-directeur Eugène Tuijnman. Rabobank was al als aandeelhouder en financier betrokken bij beide bedrijven.

In ict-dienstverlener Inter Access uit Hilversum had Rabo Participaties (Rapar) een belang van 85 procent. De aandelen werden verworven in een deal waarbij bankleningen aan het verliesgevende bedrijf werden omgezet in aandelen. Rabo Private Equity had een belang van 51 procent in de datacenterdienstverlener SLTN in Almere. Directeur Tuijnman kreeg via een zogeheten management-buyout in 2009 49 procent van de aandelen in handen.

Tuijnman staat als enige aan het roer bij het fusiebedrijf, benadrukt hij. 'Rapar is afgekocht. Er is geen raad van bestuur, ik ben de enige directeur. De rol van Rabo Private Equity is die van financier.' De overname van Inter Access is zijn plan geweest en niet dat van de bank, stelt Tuijnman. Zijn bedrijf staat er een stuk beter voor dan de overnameprooi Inter Access. In 2012 boekte SLTN een nettowinst van 2,5 miljoen, Inter Access boekte vier miljoen euro verlies.

Huur opgezegd

Samen krijgen de ondernemingen een omzet van zo’n honderdvijftig miljoen euro op jaarbasis, bij een personeelsbestand van zo’n zevenhonderd medewerkers. Grote gevolgen voor de werkgelegenheid heeft de overname niet, stelt Tuijnman in zakenkrant FD. Duidelijk is al wel dat Inter Access zijn onderkomen in Hilversum gaat verlaten. De huur van het pand is opgezegd. 'Er is veel synergie, terwijl de twee bedrijven nauwelijks overlappen. Bovendien dalen de kosten door het vertrek van de Inter Access-directie en het vertrek uit Hilversum.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-14T11:25:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.