PeopleWare en Alticom bouwen datacenter

Gerbrandytoren IJsselstein

Gerbrandytoren in IJsselstein

Met de bouw van een datacenter in de mediatoren in IJsselstein gaat een strategische samenwerking van start tussen PeopleWare ICT Solutions en Alticom Datacenters. Samen bieden de partijen een geïntegreerde dienst aan voor het outsourcen van ict. Alticom biedt housing services in diverse mediatorens verspreid over Nederland, PeopleWare verzorgt de infrastructuur en het beheer.

PeopleWare ICT Solutions biedt klanten een platform voor een ict-infrastructuur, die varieert van remote werkplekken, via servercapaciteit, tot een complete infrastructuur op pay for use-basis. Om de hoge continuïteitseisen te waarborgen, maakt PeopleWare gebruik van externe datacenters. Onder meer vanuit een datacenter in de Alticom-mediatoren in Alphen aan de Rijn. In de zogenaamde Gerbrandytoren in IJsselstein bouwt Alticom een tweede datacenter dat volledig op de behoeften van PeopleWare is afgestemd en dat zich bevindt op een ‘private floor’. PeopleWare neemt het datacenter het eerste kwartaal van 2014 in gebruik.

Dicht bij klant

‘De vraag onder onze klanten naar groene datacenters wordt steeds groter’, zegt PeopleWare-directeur Mark van Liempt. ‘Alticom koelt zijn datacenters door middel van direct free air cooling, waarbij je gebruik maakt van koele lucht van buiten. Ook in de landelijke spreiding van de mediatorens zie ik een groot voordeel. Wij willen graag dicht bij de klant zitten. Onze ervaring is dat klanten dat prettig vinden, maar ook zijn de verbindingen dan optimaal. Wanneer een datacenter zich op grote afstand bevindt, kan namelijk wel degelijk vertraging ontstaan. Het gaat hier weliswaar om milliseconden, maar zeker voor onze internationale klanten kan die vertraging toch storend werken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-07T08:03:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.