BinckBank zoekt koper voor softwaretak Able

Particulier belegger BinckBank wil alle niet-bancaire activiteiten afstoten. Dit houdt in dat het een nieuwe onderkomen zoekt voor zijn softwaretak Able, dat in 2006 onderdeel van het bedrijf werd na de overname van Syntel. Het Financieel Dagblad meldt dat concurrent Kas Bank en ict-dienstverlener Centric potentiële kopers zijn.

Onder het onderdeel Able vallen de software- en licentietak en de business process outsourcing (bpo)-activiteiten. Deze laatste divisie wordt samen met de softwaretak afgestoten. Het huidige management van Able steunt een eventuele overname of samengaan met andere partij. Bij de twee divisies van Able werken 185 mensen, bijna een derde van het totale personeelsbestand van BinckBank.

Het Financieele Dagblad betwijfelt of er makkelijk een koper gevonden kan worden, want de bpo-tak draait verlies. De kleine winst van de softwaredivisie maakt wel wat goed, maar het dagblad denkt dat het overname bedrag ergens tussen de tien en achttien miljoen euro zal liggen. Op een beurswaarde van 560 miljoen euro voor BinckBank is dat beperkt. De overname van Syntel in 2006 kostte BinckBank tussen de 10,5 en twaalf miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-12T11:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.