BT bouwt nieuw datacenter in Rotterdam

Datacenter BT in Rotterdam

De bouw van BT's dataenter in Rottyerdam is inmiddels begonnen.

BT maakte vandaag bekend zijn datacentercapaciteit in de Benelux te vergroten door een compleet nieuwe locatie in Rotterdam te openen. Met het nieuwe datacenter, dat naar verwachting voorjaar 2014 wordt opgeleverd, wordt de bestaande capaciteit met bijna 50 procent vergroot. BT speelt hiermee in op de toegenomen vraag naar gehoste en netwerkgebaseerde it-diensten en cloudgebaseerde applicaties die BT levert vanuit het BT Compute-portfolio.

De nieuwe high-density locatie is een aanvulling op BT’s bestaande datacenters in Amsterdam en Nieuwegein. Hiermee profiteren klanten van een geautomatiseerd aanbod van gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit of kunnen zij ervoor kiezen om hun eigen apparatuur in een beveiligde omgeving te plaatsen.

BT One-portfolio

Het datacenter krijgt een directe aansluiting op BT’s wereldwijde netwerk door middel van diverse netwerktechnologieën. De nieuwe locatie versterkt BT’s huidige netwerk van 45 datacenters waarmee klanten wereldwijd worden bediend. Vanuit het nieuwe datacenter biedt BT ondersteuning op het BT One-portfolio van unified communications en collaboration tools, zoals Microsoft Lync 2013 of Cisco’s Hosted Collaboration Solutions (HCS).

‘Gezien het feit dat zakelijke processen in alle branches steeds meer verbonden zijn, en mobiliteit een standaardvereiste is geworden als het gaat om real-time toegang tot data en applicaties, zien wij een enorme stijging in de vraag naar veilige, flexibele en kosteneffectieve diensten’, zegt BT Benelux-ceo Joris van Oers. ‘Dit blijkt ook uit recent onderzoekwaar bijna 65 procent van de beslissers in de Benelux aangeeft dat de steeds mobielere levensstijl van medewerkers en klanten de belangrijkste oorzaak wordt voor de versnelling van bedrijfsprocessen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-26T11:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.