ISFF haalt voor 1,3 miljard dollar aan opdrachten binnen

IBM bouwt nieuwe cloudinfrastructuur Dexia

IBM

IBM is tot een akkoord gekomen met Dexia en verschillende grote financiële instellingen in Europa over het uitbouwen en beheren van hun ict-infrastructuur. Dit werd eerder door Associated Dexia Technology Services (ADTS) gedaan. Als gevolg van dit akkoord krijgt IBM de controle over ADTS, dat een IBM-onderneming wordt onder de naam Innovative Solutions for Finance (ISFF). De nieuwe onderneming heeft contracten afgesloten ter waarde van 1,3 miljard dollar (ongeveer 951 miljoen euro), voor een periode van zeven jaar.

Associated Dexia Technology Services werd opgericht in 2006 om ict-infrastructuurdiensten te leveren aan de financiële instellingen die vroeger deel uitmaakten van de Dexia Groep, waaronder Belfius Bank, Belfius Verzekeringen, Banque Internationale à Luxembourg en Dexia Asset Management. ‘Sinds 2006 heeft Dexia de ontwikkeling van ADTS ten volle ondersteund door kwalitatieve diensten te verlenen aan verschillende voormalige entiteiten van de groep’, zegt Karel De Boeck, ceo van Dexia Groep. ‘Na een lang en nauwkeurig selectieproces heeft Dexia gekozen voor een sterke partner om een nieuwe toekomst voor het bedrijf en zijn werknemers te garanderen. Tegelijkertijd is deze overeenkomst opnieuw een belangrijke stap in de uitvoering van de geordende resolutie van de groep.’

De overeenkomst zorgt ervoor dat Dexia en de ISFF-klanten die vroeger tot de Dexia Groep behoorden, onderscheidend van elkaar kunnen zijn en hun bedrijfs- en ict-investeringsstrategie kunnen voortzetten. De nieuwe ict-cloudinfrastructuur heeft belangrijke voordelen voor elk van de betrokken financiële instanties zoals een antwoord op de almaar stijgende Europese vraag naar een snelle toegang tot nieuwe en innovatieve diensten. De private cloud-omgeving zal risk management optimaliseren, de dienstverlening verbeteren en de operationele kost verminderen.

IBM wil met ISFF nieuwe markten aanboren door een cloudinfrastructuur te implementeren en de efficiëntie van de bestaande ict-infrastructuur te optimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-06T14:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.