PON reikt Scriptieprijs en Essayprijs uit

PON Scriptieprijs 2013

Kaushik Khakhar (midden) ontvangt de PON Scriptieprijs 2013

Platform Outsourcing Nederland (PON) heeft zijn jaarlijkse Scriptieprijs en Essayprijs uitgereikt. De PON Scriptieprijs 2013 ging naar Kaushik Khakhar voor zijn scriptie ‘Government determinants in multivendor IT outsourcing’. De PON Award Essayprijs 2013 ging naar Erik Beulen en Jonathan Aarnouts van KPMG voor hun essay ‘Innovatie in IT-outsourcing: Regel of uitzondering?’.

Kaushik ontving bij de PON Scriptieprijs 2013 een cheque ter waarde van drieduizend euro. Hij kreeg deze van de winnaar van vorig jaar, Ronald Kleijn. Volgens het juryrapport levert Kaushik Khakhar’s scriptie ‘Government determinants in multivendor IT outsourcing’ nuttige handvatten om het vaak gekozen model ‘multivendor’ ook goed te laten werken. De thesis is inhoudelijk sterk, met goed taalgebruik en omvat een gedegen literatuurstudie in combinatie met diepgaand onderzoek van een praktijkcase. Dit resulteert in een aantal determinanten voor vier verschillende governance modellen.

PON Award Essayprijs 2013

Erik Beulen en Jonathan Aarnouts kregen de PON Award Essayprijs 2013, bestaande uit een 'magnum' champagne, een certificaat en eeuwige roem. Volgens het juryrapport levert de winnende essay ‘Innovatie in IT-outsourcing: Regel of uitzondering?’ nuttige handvatten. ‘Het artikel is duidelijk en goed leesbaar en gebaseerd op recente onderzoeksresultaten en levert meer dan opinies alleen. Er is gekozen voor een leuke invalshoek en het essay geeft de lezer een aantal bruikbare inzichten.’ De jury, bestaande uit Bauke van Daalen (ISG), Piet Beentjes (ABN Amro) en prof. dr. Jan Bergstra (Universiteit van Amsterdam) hebben de verschillende essays beoordeeld op drie criteria: vernieuwing, relevantie en inhoudelijke toegankelijkheid.

Het Platform Outsourcing Nederland heeft deze Essayprijs dit jaar in het leven geroepen om de waardering uit te spreken voor iedereen die hun outsourcingsdeskundigheid op papier deelt met anderen en op deze manier een bijdrage levert aan het verder professionaliseren van het vakgebied. Met deze award moedigt de vereniging iedereen aan om aansprekende en vernieuwende publicaties te verzorgen.

Tommies

Bij de uitreiking van de PON Award Essayprijs 2013 werden ook de traditionele ‘Tommies’ uitgereikt. Eric Overvoorde van Royal HaskoningDHV werd uitgeroepen tot The Most Inspirational Sourcing Leader, Robeco tot The Most Successful Company in Sourcing, Tata Consultancy Services werd gekroond als The Most Innovative Sourcing Vendor en The Best Eco System is ontwikkeld door KPN, OCW, DUO en Data Center Noord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-13T11:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.