Telegraaf verlengt Atos-contract met vijf jaar

Dit artikel delen:
contract deal uitbesteding

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zijn contract voor ict-beheer en infrastructuur met ict-dienstverlener Atos met vijf jaar verlengd. De mediagroep gaat op de vestiging in Amsterdam grotendeels over op gestandaardiseerde ict. Atos begeleidt die transformatie.

De migratie moet binnen negen maanden rond zijn. Daarna beheert de dienstverlener de Centrale Service Desk, inclusief de Self Service Portal. Ook tekent het dienstenbedrijf voor de introductie van een nieuwe werkplek op basis van Citrix-technologie en Atos richt de back-end infrastructuur opnieuw in. Die omgeving wordt overgeplaatst naar datacenters van de dienstverlener. Daar wordt gebruik gemaakt van CIS Private Cloud-technologie.

Zakelijke toepassingen worden deels overgezet naar de nieuwe infrastructuur. Een deel wordt afgebouwd of ondergebracht bij andere platforms (SaaS). De dienstverlener blijft ook verantwoordelijk voor het beheer van alle Oracle-, SQL- en MySQL-databases.

Met het nieuwe contract hoopt TMG de kosten voor de ict-infrastructuur en beheer fors te verlagen. Het bedrijf let scherp op de bedrijfskosten en kondigde in augustus een reorganisatie aan waarbij 350 arbeidsplaatsen worden geschrapt.

Hyves

In 2010 stak TMG naar verluid vijftig miljoen euro in sociale netwerksite Hyves. Dat bleek een blunder. Hyvers stapten massaal over naar Facebook en de inkomsten bleken niet in verhouding te staan tot de investering.

TMG is onder meer eigenaar van De Telegraaf, Sp!ts, Metro, verschillende huis-aan-huisbladen en de Sky Radio Group met onder meer de zenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-16T11:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.