Waterschapsbank verlengt contract Centric

Dit artikel delen:

De Nederlandse Waterschapsbank heeft het contract, waarbij het zijn betalingsverkeer en de transactionele website uitbesteedt aan Centric, verlengd tot 2020. Het oude business process outsouring (bpo)-contract liep af. De automatiseerder verzorgt in het kader van de overeenkomst ook de ondersteunende it die nodig is voor het betalingsverkeerplatform. Het gaat hierbij om onder andere applicatiemanagement, hosting, business continuity en wet- en regelgeving-aanpassingen, zoals voor SEPA.

Volgens Centric is De Nederlandse Waterschapsbank tevreden over de samenwerking, die in 2006 begon, en is daarom besloten de samenwerking te continueren. Centric verzorgt de afhandeling van het gehele betalingsverkeer en levert en onderhoudt de website waarop de relaties van de bank hun betalingsverkeer opvoeren. De benodigde hoge kwaliteit van de dienstverlening is geborgd door een interne beheersing van de processen. Dit wordt onderstreept door een ISAE 3402 type II-rapport.

Centric verzorgt daarnaast de ondersteunende it die nodig is voor het betalingsverkeerplatform. Het gaat hierbij om onder andere applicatiemanagement, hosting en business continuity. Ook de aanpassingen die voortkomen uit wijzingen in wet- en regelgeving voor het betalingsverkeer, waaronder de Europese betaalstandaard SEPA, zijn onderdeel van de dienstverlening.

Bpo-deals

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) uit Den Haag richt op de Nederlandse publieke sector met de financiering van decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies), instellingen onder garantie van (decentrale) overheden en publiek-private-samenwerkingen. 

Centric nam in 2009 de bpo-tak van Ordina over. De NWB Bank was een van de klanten die meegingen naar Centric en klant bleven. Andere klanten die Centric uit deze bpo-deal overhield zijn Staalbankiers en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), waarvan het contract nog tot 2017 doorloopt. Recent kwam daar nog een contract met De Goudse Verzekeringen bij. De bpo-dienstverlening is ondergebracht bij de divisie Centric Financial Solutions & Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-23T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.