Ambtenaar krijgt later salaris door storing BNG

BNG Bank heeft door een storing ernstige vertraging opgelopen in de verwerking van zijn betalingsverkeer. Daardoor kon een aantal betalingen niet meer op tijd voor externe verwerking worden aangeleverd. Dat betekent dat de salarisbetalingen van de klanten uit de (semi-)publieke sector pas vanochtend kon plaatsvinden. Inmiddels is de storing opgelost en zijn de betalingen aan de andere banken aangeleverd. De oorzaak is nog niet bekend maar lag niet bij de bancaire betalingsfabriek Equens.

De storing in het betalingsverkeer trad afgelopen vrijdag 20 december op. Daardoor konden de salarisbetalingen aan veel ambtenaren die dag niet worden uitgevoerd. Pas vandaag is de salarisverwerking weer in gang gezet.

Een woordvoerder van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) meldt dat nog niet duidelijk is wat de oorzaak van de storing is geweest. De bank werkt samen met bancair dienstverlener Equens, die de elektronische betalingen verwerkt. Een zegsvrouw van Equens zegt dat bij haar organisatie geen storing bekend is en dat die dus 'elders in de keten moet zijn voorgekomen.'

BNG Bank zegt de gang van zaken zeer te betreuren en biedt op de website excuses aan voor deze vertraging die, erkent de woordvoerder, in de dagen voor kerst dubbel onhandig uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-23T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.