Huawei beheert 4G-netwerk T-Mobile

Tachtig man stappen over naar Chinese telecomdienstverlener

Telecomaanbieder T-Mobile Nederland besteedt het beheer en onderhoud van het mobiele netwerk uit aan Huawei. De managed services-overeenkomst betreft onder andere diensten voor het 4G-netwerk en heeft een looptijd van vijf jaar. Ongeveer tachtig medewerkers van T-Mobile Nederland treden in dienst bij de Chinese telecomdienstverlener.

De overeenkomst omvat diensten voor het het Network Operating Center van T-Mobile Nederland, tweedelijns ondersteuning en het beheer en onderhoud van de meer dan 4800 basisstations binnen het mobiele netwerk. Het gaat onder om het radio access netwerk, het core netwerk en het transportnetwerk.

T-Mobile Nederland vernieuwt momenteel het hele mobiele netwerk en bouwt een nieuw 4G-netwerk op. Volgens de telecomaanbieder zijn er al 330.000 klanten over op 4G. Met het contract breidt Huawei zijn positie op de markt voor managed telecomservices in Europa snel uit. De dienstverlener meldt dat het de afgelopen twee jaar tien soortgelijke contracten in West-Europa heeft gesloten.

4G

In 2013 kondigde T-Mobile Nederland al aan dat Huawei de meer dan 4.800 basisstations van T-Mobile in Nederland gaat vervangen voor de implementatie van het 4G-netwerk. Daarvoor maakt de telecomaanbieder onder meer gebruik van de Single RAN technologie van Huawei.

In Nederland heeft Huawei 450 medewerkers en werkt het samen met verschillende telecom- en ict-bedrijven. Huawei heeft momenteel drie vestigingen in Nederland, het hoofdkantoor staat in Amsterdam. De van oorsprong Chinese leverancier van telecomnetwerkapparatuur is sinds 2011 actief op de Europese markt voor telecomdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat mag ook wel aangezien er naar zeggen van een security guru tijdens DEFCON (Youtube; Huawei from China with Love) er aardig wat bugs in Huawei hardware zit en vooral, chinese documentatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-06T10:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.