SSC-ICT heet nu SSC-ICT Haaglanden

Het shared service centrum voor ict-beheer bij de rijksoverheid, SSC-ICT, heet voortaan SSC-ICT Haaglanden. Er werken zo'n zeshonderd medewerkers bij deze ict-dienstverlener die werkplekdiensten verricht voor zes ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie. In 2014 worden de migraties van de ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken afgerond.

De ict-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie is per 1 januari 2014 overgegaan naar het Shared Service Centrum-ICT Haaglanden. Zo'n tweehonderd medewerkers kwamen in het kader van de overgang mee. De uitbreiding is een volgende stap in de uitvoering van de hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid. Door het bundelen, standaardiseren en op een grotere schaal uitvoeren van ict-beheerdiensten verwacht het Rijk zeker dertig miljoen euro per jaar te besparen.

De huidige dienstverlener van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) specialiseert zich binnen het SSC-ICT verder in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Daarnaast brengt het GDI kennis mee over erp-softwaresystemen, informatiebeheer en identity management. GDI-directeur Bob van Graft is tot adjunct-directeur SSC-ICT Haaglanden benoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-06T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.