Managed hosting door True

SSC-ICT heet nu SSC-ICT Haaglanden

 

Het shared service centrum voor ict-beheer bij de rijksoverheid, SSC-ICT, heet voortaan SSC-ICT Haaglanden. Er werken zo'n zeshonderd medewerkers bij deze ict-dienstverlener die werkplekdiensten verricht voor zes ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie. In 2014 worden de migraties van de ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken afgerond.

De ict-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie is per 1 januari 2014 overgegaan naar het Shared Service Centrum-ICT Haaglanden. Zo'n tweehonderd medewerkers kwamen in het kader van de overgang mee. De uitbreiding is een volgende stap in de uitvoering van de hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid. Door het bundelen, standaardiseren en op een grotere schaal uitvoeren van ict-beheerdiensten verwacht het Rijk zeker dertig miljoen euro per jaar te besparen.

De huidige dienstverlener van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) specialiseert zich binnen het SSC-ICT verder in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Daarnaast brengt het GDI kennis mee over erp-softwaresystemen, informatiebeheer en identity management. GDI-directeur Bob van Graft is tot adjunct-directeur SSC-ICT Haaglanden benoemd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4968041). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij GDI
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×