Huawei zet Koning & Hartman in bij T-Mobile

Koning & Hartman verzorgt in opdracht van Huawei de komende vijf jaar het onderhoud aan de locaties voor het mobiele netwerk van T-Mobile. Het betreft zowel correctief als preventief onderhoud van meer dan 4800 basisstations door geheel Nederland.

Huawei neemt de komende vijf jaar het management en onderhoud over van het mobiele netwerk van T-Mobile Nederland. Het managed services-contract behelst het Radio Access Netwerk (RAN), het core netwerk en het transportnetwerk. Er is een overeenkomst bereikt tussen Koning & Hartman en Huawei van vijf jaar voor het correctief en preventief onderhoud van het T-Mobile-telecomnetwerk, inclusief spare parts management. Het is volgens Koning & Hartman voor het eerst in Nederland dat zo'n grootschalig 4G-project wordt uitbesteed.

Huawei Single RAN-apparatuur

T-Mobile is vorig jaar begonnen met de vervanging van het volledige radionetwerk om LTE-1800 (4G) aan de consument te kunnen bieden. Er wordt voor dit doeleinde Huawei Single RAN-apparatuur geplaatst. Dit is een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen de sterk toenemende vraag naar snel mobiel breedband internet (4G) ondersteunt, maar tegelijkertijd populair blijvende, bestaande technologieën als gsm en umts optimaliseert.

‘Wij zijn trots dat wij het onderhoud van het 4G-netwerk van T-Mobile op ons mogen nemen’, zegt Oswald Coene, algemeen directeur bij Koning & Hartman. ‘We hebben een state-of-the-art Network Operating Center (NOC) van waaruit wij op afstand kunnen beheren. Daarnaast hebben wij 28 gecertificeerde field service engineers rondrijden door heel Nederland om zo 24x7 service te kunnen verlenen aan T-Mobile.’ De onderhoudswerkzaamheden van Koning & Hartman zijn inmiddels gestart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt aardig, maar de expertise??? Bij mij thuis zij ze meer dan 9 maanden bezig geweest om een betrouwbare glasvezelverbinding aan te leggen. Daarna heb ik het maar weer opgegeven en ben terug naar Coax, dat werk tenminste!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-25T11:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.