Atos sluit Russisch ICT-pact rond Gazprom

Atos zegt een strategische ict-samenwerkingsovereenkomst te hebben getekend met de Russische olieproducent Gazprom Neft en Sibur, een petrochemisch concern in Rusland. De Franse ict-dienstverlener wil deelnemen aan ITSK, een it-joint venture van de twee Russische bedrijven. Atos heeft de intentie om het aandeel van Sibur over te nemen en wil zijn diensten en technologie inzetten om de dienstverlening van ITSK aan zijn klanten te verbeteren. Bovendien kans Atos zijn Russische klantenkring via deelname aan de joint venture uitbreiden.

De overeenkomst is tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi getekend door Charles Dehelly, bestuursvoorzitter van Atos, Vitaly Baranov, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Gazprom Neft en bestuursvoorzitter van ITSK, en Dmitry Konov, de topman van Sibur. Atos is de wereldwijde it-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen

Het in een memorandum uitgewerkte voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de raden van bestuur van alle partijen, evenals aan de regelgevende instanties.

ITSK

Information Technology Service Company (ITSK) komt voort uit een fusie van de it-, communicatie- en automatiseringsafdelingen van twee Russische concerns: Gazprom Neft en Sibur Holding. Het bedrijf levert naast een breed scala aan it-diensten tevens SAP-gebaseerde oplossingen. In 2012 realiseerde ITSK een omzet van ongeveer vijf miljard roebel (ruim honderd miljoen euro) en had het bedrijf ongeveer 3500 personen in dienst. Het bedrijf heeft kantoren in vijfentwintig Russische regio’s. Tot de klanten van ITSK behoren zo'n tweehonderdvijftig Russische bedrijven en hun buitenlandse filialen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben bang dat ze bij AtoS erg goed hun beveiliging op orde moeten hebben zowel voor Russische danwel Amerikaanse infiltratie in de datacenters. Het is de ideale "man in the middle" over en weer om bij elkaar te spioneren. Maar ik juich iedere samenwerking in het oosten toe. Het arrogante Amerika "the bully of the world" zal het langzaam opschuiven van het Transantlatic pact naar de Russen wel kunnen waarderen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-26T15:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.