Mobbr gaat met crowdsourcing over de grens

Mobbr, een betaalplatform voor crowdsourcing en online werk, krijgt een financiële injectie van investeerder Randal. Doel is om de stap naar het buitenland te financieren. Mobbr is een startup uit Delft die inspeelt op de groeiende crowdsourcing-markt, waarbij werk online wordt uitbesteed. Het bedrijf zegt inmiddels al in totaal een half miljoen euro te hebben opgehaald bij investeerders.

Volgens Mobbr staat de crowdsourcing-markt op de Nederlandse markt nog in de kinderschoenen. De startup, die momenteel nog in beta is, heeft het afgelopen half jaar een aantal proefprojecten gedraaid in Nederland. Omdat crowdsourcing - niet te verwarren met crowdfunding - bij uitstek een internationaal fenomeen is, wil het zich nu meer over de grens profileren, ondersteund door het bij Randal opgehaald kapitaal. Mede-oprichter Ernesto Spruyt stelt dat internationaal deze markt jaarlijks al goed is voor ongeveer een miljard euro. 

Gefaciliteerd op internet

De startup speelt in op de trend van het zogenaamde ‘business process crowdsourcing’, waarbij bedrijven de hulp van online-professionals inroepen bij het oplossen van vraagstukken en het uitvoeren van projecten. 'Crowdsourcing-websites groeien als kool, maar missen over het algemeen de betaalfunctionaliteit die wij bieden om bijdragers effectief te kunnen belonen', zegt mede-oprichter Patrick Savalle. 'Daarbij zijn crowdsourcing-platforms zowel qua opdrachtgevers als qua bijdragers vaak heel internationaal. Daar is Mobbr met zijn betaaloplossing specifiek op ingericht.'

Incubators

Het in 2011 opgerichte Mobbr, onderdeel van de technische bedrijfsincubator YES!Delft, biedt naast ondersteunende software en een betaaloplossing een dashboard-omgeving waar opdrachtgevers, community websites en internet-professionals elkaar makkelijk kunnen vinden.

Randal uit Laren is het investeringsvehikel van Randal Meijer. Randal heeft deelnemingen in uiteenlopende sectoren. Het focust op jonge en startende ondernemingen met internationaal groeipotentieel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-05T15:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.