Imtech ICT levert Den Haag service Haagnet

Gemeente Den Haag en Imtech ICT sluiten een zesjarige overeenkomst voor dienstverlening met betrekking tot Haagnet. De omvang van de initiële opdracht is vijftien miljoen euro en de overeenkomst heeft de mogelijkheid om met twee jaar verlengd te worden.

Haagnet is de verzameling van componenten en ict-diensten die gezamenlijk de netwerkinfrastructuur vormen voor telefonie en datacommunicatie van de gemeente Den Haag. Het verbindt alle locaties en werkplekken van de gemeente onderling en met de buitenwereld ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Daarnaast levert Haagnet de netwerkinfrastructuur voor de publieke dienstverlening van de gemeente Den Haag.

Imtech ICT gaat invulling geven aan de Haagnet-functionaliteit door netwerk-, beveiligings- en samenwerkingstechnologie aan te bieden in een as a service-model. Deze managed services worden als een ‘pay-per-use’ model geïmplementeerd, dat flexibiliteit levert door mee te groeien of te krimpen met de organisatie. De toegepaste technologie is grotendeels gebaseerd op de producten van Cisco.

‘Vanzelfsprekend zijn wij erg trots om de nieuwe strategische infrastructuurpartner van Den Haag te mogen zijn’, zegt Tom Greeve, algemeen directeur bij Imtech ICT Communication Solutions, over deze samenwerking. 'Binnen de overheidssector zien wij een sterke toename van as a service-modellen waarmee optimaal kan worden ingespeeld op het sterk veranderende landschap voor instellingen in deze sector.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-11T10:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.