Atos sluit vijfjarig contract met Huntsman

Atos heeft een nieuw contract in de wacht gesleept voor het beheren en het consolideren van wereldwijde datacentra bij het Amerikaanse chemieconcern Huntsman Corporation. Hiermee zetten de twee ondernemingen de samenwerking voort die in 2004 van start ging, nadat Atos vanuit België SAP-diensten mocht leveren aan Huntsman, een wereldwijde producent en leverancier van gedifferentieerde chemicaliën met een jaaromzet van ruim elf miljard dollar.

In het kader van de overeenkomst krijgt Atos, naast het leveren van beheerdiensten, de leiding over een wereldwijd transformatieproject om de ict-services en -activiteiten samen te voegen in twee locaties in het Amerikaanse Texas. Deze zijn nu nog verspreid over drie regionale locaties in Europa, Noord-Amerika en Azië/Australië.

De Atos-oplossing behelst onder meer een overgang van de bestaande SAP-omgeving naar een op maat gemaakte private cloud-oplossing. Deze oplossing wordt gebouwd op een gestandaardiseerd platform gebaseerd op een Opex-model voor capaciteitsbenutting en wordt geleverd door Canopy, het cloud-bedrijfsonderdeel van Atos. Huntsman wil hiermee de kosten omlaag brengen met een verbeterde disaster recovery.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-19T14:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.