Volvo Cars in zee met Tech Mahindra en Infosys

Autofabrikant Volvo Cars heeft nieuwe outsourcingcontracten gesloten met de Indiase uitbestedingsleveranciers Infosys en Tech Mahindra. Infosys is opnieuw aangetrokken voor het leveren van applicatie-ontwikkeldiensten. Tech Mahindra gaat de wereldwijde it-infrastructuur voor Volvo Cars beheren. Daarbij moet het bedrijf zorgdragen voor de door Volvo gekozen hybride cloudstrategie.

Infosys is sinds 2010 partner van Volvo Cars voor de verdere ontwikkeling van de bedrijfssoftware. In het kader van de nieuwe overeenkomst krijgt het Indiase bedrijf een rol in de modernisering van het it-landschap.

Tech Mahindra is aangetrokken voor het leveren van infrastructuurbeheerdiensten. Het bedrijf gaat dit wereldwijd doen in de belangrijkste landen voor Volvo. Onder de overeenkomst vallen 2800 servers in de regiokantoren van Volvo Cars, de fabrieken en de datacenters wereldwijd en het leveren van it-ondersteuning voor de R&D en productie. Ook ondersteunt Tech Mahindra zo'n dertigduizend werkplekken, waaronder delen uit het Volvo Cars-dealernetwerk. Het bedrijf was in 2013 al aangetrokken voor het uitvoeren van applicatie-onderhoud.

Volvo Cars deed lange tijd zaken met de Zweedse ict-dienstverlener WM Data (opgegaan in CMG = CGI). Een deel van de taken is de afgelopen jaren naar de Indiase offshoreleveranciers overgeheveld; CGI is nog wel als testpartner betrokken bij Volvo Cars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-26T11:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.