Corporatie RWS besteedt beheer uit aan Cegeka

Dit artikel delen:

De Zeeuwse woningcorporatie RWS (Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking) heeft na een selectietraject Cegeka gekozen om de ict-infrastructuur te vernieuwen en het beheer en de bedrijfsapplicaties over te nemen. RWS gebruikt als primair systeem al het Navision-platform van Cegeka-DSA. Het functioneel beheer, procesmanagement en de regie houdt RWS nog wel in eigen hand. Er gaat geen personeel over naar Cegeka. De transfer zal in de zomer van dit jaar afgerond zijn.

RWS beheert zo'n 6400 huurwoningen in de gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland en is daarmee een van de grotere woningcorporaties in Zeeland. Nadat de corporatie de ict-infrastructuur had vernieuwd, kwam de vraag op of het beheer niet beter kon worden uitbesteed.  'Zelf doen of inhuren vergt veel kennis in huis, dit is niet meer haalbaar voor een organisatie als RWS. We hebben toen besloten om het beheer van onze ict-infrastructuur, inclusief de bedrijfsapplicaties volledig uit te besteden. Het functioneel beheer, procesmanagement en de regie houden we in eigen hand', zegt Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS

De nieuwe it-infrastructuur is gebaseerd op een private cloud die bij Cegeka in het datacenter in Veenendaal is ondergebracht. Verder verzorgt Cegeka de internettoegang, het draadloze netwerk, de levering van hardware (waaronder de thin clients, laptops en desktops), hosting van het intranetplatform, de servicedesk en het beheer van de bedrijfsapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Cegeka
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-09T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.