Imtech zet ICT-divisie in de etalage

Imtech heeft zijn ict-divisie in de etalage gezet. De technisch dienstverlener ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat de schuldenlast van vierhonderd miljoen euro verminderd moet worden. Bij Imtech ICT werken 2380 mensen en de omzet over 2013 bedroeg 740 miljoen euro. Imtech heeft voor een biedingsproces gekozen om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.

Imtech ICT levert diensten aan ongeveer zevenduizend klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Filippijnen. Het werkt samen met leveranciers als Cisco, IBM, Microsoft, Juniper en SAP. Imtech ICT heeft zijn aanbod opgedeeld in vijf pijlers: cloudoplossingen, managed services, businessanalyse, collaboration-oplossingen en zakelijke oplossingen.

Imtech heeft geen uitspraken gedaan over de verwachte opbrengst van Imtech ICT. Ook heeft het nog geen duidelijkheid gegeven over hoe het gat dat gaat ontstaan opgevuld wordt. Imtech ICT werd namelijk door andere onderdelen van het bedrijf ingeschakeld op het gebied van onder andere gebouwautomatisering, infra-automatisering, telecommunicatie, industriële automatisering en technische automatisering. Imtech heeft geen indicatie gegeven binnen welke termijn Imtech ICT verkocht moet worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Biedingsproces... Als de markt dus niet biedt, dan raken ze een concurrent kwijt en lopen de klanten wel over
Want het verlies dat Imtech als geheel nu heeft en de wijze waarop dat tot stand is gekomen, kan desastreuze gevolgen hebben en dan als gevolg effect ook voor Imtech ICT.

Imtech ICT zelf doet het natuurlijk prima, omzet is ruim 300.000 euro pp!, doe dat maar eens na :;)

@Maarten Trieste, maar ware uitspraak.

@kj
helaas en ik denk nog erger, omdat veel Imtech klanten het als toegevoegde waarde product afnamen omdat ze al voor andere zaken bij Imtech waren......, dus ook in de niet-ICT gaat dit gevolgen hebben voor de "rest" van Imtech: van Imtech naar Im-pech...

Afstoten van bedrijfsonderdelen doet altijd zeer. Voor de organisatie als voor het personeel dat daarbij betrokken is.

We hebben het kunnen zien toen KPN zijn ICT afstootte naar Atos. Het is nog steeds een drama daarmee.... Binnen een jaar waren de meeste overgenomen KPN 'ers ontslagen en/of verdwenen uit de Atos organisatie en de betere slimmere heel snel op andere klanten van Atos gezet en de kennis van KPN automatisering de T_Werkplek binnen de kortste keren verwaterd met alle consequenties van dien.

Dit dreigt hier natuurlijk ook te gebeuren...

Helaas is je conclusie dat Imtech ICT het prima doet o.b.v. omzet per persoon niet juist want je hebt ook nog met kosten te maken. Wat belangrijk is is het resultaat per persoon!

@Andre klopt,

sal + kosten +etc.... maar mijn kengetallen zeggen is niet slecht...

Vreemde keuze van Imtech om juist ICT te verkopen. Dat was juist een verbindende factor en een differentiator die toegevoegde waarde bood bij de andere Imtech producten en diensten.
Klaarblijkelijk is ingeschat dat de andere takken moeilijker te verkopen zijn.

@Willem, inderdaad snap ik de logica ook niet. Imtech kon zich juist profileren middels een compleet portfolio en daar ook juist weer scherp in zijn. Jammer maar ik hoor al een tijdje dat men in onzekerheid leeft, besluiteloosheid schijnt er te heersen. Nu eindelijk wel een visie. Maar of dat de juiste is....

Het is heel simpel. De overige Imtech onderdelen draaien niet heel erg lekker. Na de fraudegevallen in Duitsland en Polen willen de banken dat Imtech haar financiele boekhouding oppoetst. Dan kun je aandelen uitgeven maar in dit geval levert dat niet voldoende op, dus moet je een bedrijfsonderdeel verkopen. De slecht lopende onderdelen leveren niet voldoende op dus zal Imtech een erg goed lopend onderdeel moeten verkopen, Imtech ICT. HET onderdeel dat de afgelopen jaren fantastisch heeft gedraaid. Erg jammer maar helaas is het niet anders.

De cijfers van Imtech ICT staan gewoon op de site vermeld. Operational EbitDa was in 2013 36,8 mio. Dit is met 2.380 medewerkers bij elkaar gesprokkeld. Gemiddeld dus 15,5k per medewerkers! Zeg maar of dit goed of minder goed is?

@Me2

dat zijn weer andere cijfers dan in het comptabel verhaal....

minder dus... ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-17T08:14:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.