Offshoregigant TCS verbetert omzet en winst

De Indiase it-offshore-specialist Tata Consultancy Services (TCS) heeft het gebroken boekjaar 2013/2014 afgesloten met een recordomzet van 13,4 miljard dollar. In het vorige boekjaar lag de omzet nog op 11,6 miljard dollar. Bij de ict-dienstverlening werken driehonderdduizend mensen. Het concern schreef met name in de detailhandel, de industrie, de chemie en de medische sector groei met dubbele cijfers. Voor het huidige boekjaar 2014/2015, dat gestart is op 1 april, ziet het plaatje er opnieuw rooskleurig uit, laat TCS weten.

In het slotkwartaal van het boekjaar 2013/2014 kwam de omzet van TCS uit op 3,5 miljard dollar (nettowinst 861 miljoen dollar). In het derde kwartaal lag de omzet nog op 3,43 miljard (nettowinst: 836 miljoen), terwijl het vierde kwartaal van het vorige boekjaar een omzet liet zien van 3,04 miljard dollar (nettowinst: 645 miljoen). 

Bestuursvoorzitter N. Chandrasekaran stelt vast dat TCS in het afgelopen boekjaar, dat liep van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014, een sterke groei heeft doorgemaakt. 'We hebben onze concurrentiepositie in de markt versterkt. In de afgelopen twaalf maanden hebben we ons momentum behouden, onze kwaliteit van groei verbeterd, onze relaties met klanten uitgediept en onze aanwezigheid in nieuwere markten zoals Europa verder uitgebreid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Paul
Cijfers zijn altijd moeilijk bij redactie terwijl omzet versus winst meestal een vrij makkelijk rekensommetje is, lastiger wordt het met EBDIT.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-22T15:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.