Pink Elephant helpt Vitree met private cloud

Kinderen

Jeugdzorgorganisatie Vitree besteedt de volledige it-infrastructuur uit aan ict-dienstverlener Pink Elephant. Door deze strategische keuze houdt Vitree meer tijd over voor ict-activiteiten die direct bijdragen aan het primaire bedrijfsproces. Vitree verwacht dat de samenwerking met Pink Elephant in de toekomst wordt verbreed met nieuwe diensten om de organisatie beter te kunnen ondersteunen.

Al in 2009 bracht Vitree de eigen it-infrastructuur onder in het datacenter van Pink Elephant. Die hardware was na vijf jaar nodig aan vervanging toe, waardoor men besloot deze te vernieuwen en als private infrastructure as a service (IaaS) af te nemen bij Pink Elephant. Volgens Ronald Brouwer, manager Middelen & Beheer, stond Vitree in 2013 voor een probleem waar veel bedrijven vroeg of laat mee te maken krijgen: de bestaande en verouderde it-omgeving stond op omvallen. ‘Ik vind dat je it nooit voor vijf jaar in de boeken moet zetten. Drie jaar is realistischer, want na vijf jaar kan het te laat zijn.’

Schaalbare kostenstructuur

Hij stond voor een dringende keuze: investeren of uitbesteden. Uit zijn gesprekken met Pink Elephant bleek al snel dat de laatste optie meer voordelen biedt. ‘Er staat veel te gebeuren in onze sector, waaronder het decentraliseren van zorgactiviteiten naar gemeenten en kostenbesparingen. Het flexibiliseren van de kosten is dan heel belangrijk. Door onze it uit te besteden kunnen we zowel onze technologie verversen als een uiterst schaalbare kostenstructuur realiseren.’

De nieuwe private infrastructure as a service van Pink Elephant wordt ingezet voor de bedrijfsapplicaties van Vitree en de Citrix-omgeving, waarmee de werkplekken overal te benaderen zijn. Hiermee worden in de eerste instantie 482 werkplekken geleverd, maar dit aantal kan maandelijks worden gewijzigd. Vitree krijgt met de nieuwe private cloud-infrastructuur een bedrijfsomgeving die mobiele toegang biedt tot bedrijfsapplicaties voor (ambulante) medewerkers en thuiswerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-08T11:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.