Infotech noemt zich voortaan Cyient

ndiase directie blij met naamsverandering

De Indiase offshorespecialist Infotech Enterprises Limited gaat voortaan door het leven als Cyient Limited. Volgens het bedrijf past de nieuwe naam beter bij de toekomstige groeiplannen en dekt het ook de innovatieve kracht van de organisatie beter. Cyient, leverancier van maatwerkoplossingen, heeft meer dan twaalfduizend werknemers in meer dan 38 landen, waaronder Nederland.

Infotech Enterprises werd opgericht in 1991. De offshorespecialist bedenkt maatwerkoplossingen voor uiteenlopende vraagstukken van klanten in diverse branches, zoals luchtvaart & defensie, verkeer & vervoer, de zorg en de telecomsector. Deze variëren van het verbeteren van spoorwegsignalering tot het optimaliseren van dataprocessen en -opslag. Van oudsher is het bedrijf sterk in geografische informatiesystemen.

De naam Infotech wordt nu kennelijk als te eenvoudig of te algemeen gezien. De nieuwe naam Cyient is een soort samentrekking van de woorden 'client' en 'science', twee belangrijke componenten van het succes van het bedrijf, aldus het Cyient-management. Het 'ient' uit Cyient zou dan ook nog als eerbetoon verwijzen naar de oude naam INfotech ENterprises.

Cyient heeft een Benelux-vestiging in Breda. Het offshorebedrijf behaalde in het afgelopen boekjaar 2013/2014 een wereldwijde omzet van 363 miljoen dollar. Recent is Krishna Bodanapu benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oude merknaam was te veel besmet door negatieve commentaren op het web. Dat schrikt nieuwe klanten af. Qua match tussen activiteiten en merknaam was de oude juist heel treffend.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-09T09:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.