T-Systems behoudt Daimler als megaklant

T-Systems heeft een internationaal contract getekend met autofabrikant Daimler op het gebied van systeemintegratie. De Duitse ict-dienstverlener haalt hiermee een contract binnen met een waarde van honderden miljoenen euro's en is volgens T-Systems een van de grootste deals in de geschiedenis van het bedrijf. De verantwoordelijkheid voor onderhoud, ontwikkeling en integratie van diverse softwaretoepassingen van de autofabrikant ligt voor de lange termijn bij T-Systems.

Naast de samenwerking op het gebied van systeemintegratie, zetten beide bedrijven zich ook gezamenlijk in om toekomstige trends zoals 'connected cars' en cloudgebaseerde werkomgevingen vorm te geven. T-Systems levert al vele jaren applicatiediensten aan Daimler op het gebied van ontwikkeling, onderhoud en advisering.

De relatie met Daimler gaat in ieder geval terug tot maart 2000. Toen kondigde de autogigant aan zijn it-dochter Debis Systemhaus te willen verkopen aan Deutsche Telekom. Die smeedde een jaar later Debis, dat ook in Nederland actief was, met zijn eigen it-divisies aaneen tot T-Systems. Bij het Duitse ict-concern, onderdeel van Deutsche Telekom, werken zo'n vijftigduizend mensen. In het boekjaar 2013 genereerde T-Systems circa 9,5 miljard euro aan inkomsten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-13T17:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.