Fusie CXP en PAC creëert Europees 'Gartner'

Handen schudden

CXP, een Frans onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van applicatie, fuseert met landgenoot Pierre Audoin Consultants (PAC). Dit kantoor is gespecialiseerd in marktonderzoek en advisering op het gebied van ict-dienstverlening, outsourcing en software in Europa. De nieuwe fusie-organisatie heeft zo'n veertig jaar ervaring, 140 man personeel en zeventien kantoren. De CXP Group zegt daarmee in Europa de concurrentie te kunnen aangaan met de Brits en Amerikaanse ict-adviesbureaus, zoals Ovum, Gartner en Forrester. PAC blijft overigens onder eigen naam actief binnen de CXP Group.

CXP nam in 2011 al het in business analytics gespecialiseerde Duitse onderzoeksbureau BARC (Business Application Research Center) over, dat ook onder eigen naam is blijven opereren. Met PAC erbij kan de CXP Group zowel adviezen geven over de software- en de dienstenkant als breed ict-marktonderzoek doen. Het bureau richt zich op de grotere bedrijven uit het mkb en de grootzakelijke markt.

Het fusiebureau telt zo'n 1500 klanten en ondersteunt zo'n driehonderd softwarebedrijven en ict-dienstverleners met informatie over marktontwikkelingen. CXP beschikt over een database met informatie over zo'n zesduizend software-applicaties.

Het dienstenpakket bestaat uit onderzoeksmiddelen (benchmarking, leverancieranalyses, markt-trends) en adviesdiensten (systeemaudits, projectmanagementondersteuning, leverancierselecties) voor diverse segmenten, zoals business intelligence/analytics, contentmanagement, it-management, erp, crm, personeelsadministratie en financiën.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-04T09:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.