Managed hosting door True

Netvalue koopt zich in bij Oekraïens Bintime.com

 

Investeerder Netvalue neemt een belang van vijftig procent in Bintime.com, een offshore-agentschap en ontwikkelaar van e-handelssoftware uit Oekraïne. Bintime uit Kiev is volgens Netvalue snelgroeiend en heeft inmiddels veertig ontwikkelaars in dienst, verdeeld over drie kantoren. Doel is versneld uit te groeien naar een middelgroot bureau met honderd ontwikkelaars. Het bedrijf is gespecialiseerd in e-handel, productcontentintegraties en Gepard-zoektechnologie.

Netvalue-investeerder Martijn Hoogeveen noemt het aanhalen van de banden met Bintime logisch, omdat andere participaties, zoals Icecat, al een tijdje grote klussen neerlegt bij Bintime. 'Het is een stabiele en hoogwaardige partner die we graag aanbevelen binnen ons netwerk. De offshoremarkt gaat door een consolidatieslag. Het is belangrijk te zorgen dat Bintime nu de middelen krijgt om aan de goede kant van de streep te eindigen.' Volgens Hoogeveen vormt de politieke crisis in Oekraïne en de dreigende burgeroorlog vooralsnog geen belemmering.

Bintime is in 2005 opgericht en heeft ontwikkellocaties in Kiev, Kharkiv en Chernigiv, steden met technische universiteiten die toegang bieden tot softwareontwikkelaars.

Netvalue en haar ecommerceholding iMerge zijn sinds 1999 actief als investeerder in e-commercebedrijven. Huidige participaties zijn Icecat, Iceleads, Testseek.com en Batavi.org. Nieuwe investeringen richten zich vooral op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen met wereldwijd perspectief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5108540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×