Sanquin besteedt beheer uit aan Centric en BT

Sanquin Bloedvoorziening heeft Centric na een Europese aanbesteding geselecteerd voor het uitbesteden van de it-infrastructuur. Het gaat om een overeenkomst met een looptijd van vijf jaar en de optie om daarna nog vijf maal met een jaar te verlengen. Centric voert als hoofdaannemer het beheer op afstand uit van de fileservers en applicaties en verzorgt het werkplekbeheer op locatie. BT neemt de datacenterdiensten voor zijn rekening en is samen met Centric verantwoordelijk voor de levering en het beheer van de bijbehorende centrale apparatuur. In januari 2015 wordt gestart met de migratie van de huidige omgeving. Centric neemt gefaseerd de taken van de huidige ict-infrastructuurpartner HP over.

Sanquin heeft behoefte aan meer flexibele it-voorzieningen. Door de it-infrastructuur volledig uit te besteden verwacht de bloedbank dit te kunnen realiseren. Sanquin verwerkt per jaar bijna negenhonderdduizend donaties en beheert veel gevoelige patiënt- en donorinformatie. De organisatie stelt hoge eisen aan de backoffice-infrastructuur en datacenterfaciliteiten. Om aan deze eisen te voldoen heeft Centric de samenwerking gezocht met BT, die de infrastructuur van Sanquin zal onderbrengen in een hoogwaardig (Tier 3) dual-datacenterconcept. BT voorziet ook in de benodigde virtuele en opslag-op-aanvraag-infrastructuur.

BT is overigens al langere tijd leverancier van Sanquin’s wide area- en local area netwerk en leverde het bedrijf ook beveiligings- en adviesdiensten. De bloedbank werkte daarnaast jarenlang met HP (EDS) als automatiseringspartner maar die rol wordt nu gefaseerd door Centric overgenomen.

Sanquin Bloedvoorziening is een niet-winstgevende organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast speelt Sanquin een belangrijke rol in de transfusiegeneeskunde. Op grond van de Wet inzake bloedvoorziening is Sanquin als enige organisatie in Nederland aangewezen om zorg te dragen voor de behoefte aan bloedproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-13T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.