Sanoma besteedt ICT uit aan Wipro

Dit artikel delen:
Sanoma

Sanoma gaat zijn ict-infrastructuurbeheer en ondersteuning uitbesteden aan Wipro. In Finland en Nederland moeten in totaal 38 ict-medewerkers overstappen naar de Indiase offshorepartij, willen ze hun werk behouden. Wel blijft er een regie-organisatie achter om de contacten met Wipro in goede banen te leiden. In Nederland werkte Sanoma jarenlang met Atos als ict-partner. Of er voor deze automatiseerder nog werk overblijft, is nog niet duidelijk.

De Finse uitgeverij verwacht door de ict uit te besteden en in handen te leggen van één partij tot een hogere mate van standaard dienstverlening te komen en op de kosten te besparen. In Finland werkte Sanoma nog met een eigen ict-team, terwijl in Nederland het infrastructuurbeheer al jarenlang door Atos werd uitgevoerd. Volgens een woordvoerder is er nu gekozen om de ict-taken voor beide landen gecentraliseerd in de handen van Wipro te leggen. Die partij kwam na een selectieproces als beste keus naar voren.

De uitbesteding van de ict maakt deel uit van de grootschalige herstructurering die eind oktober 2013 is aangekondigd. Daarbij kondigde Sanoma onder meer aan veel publieksbladen in Nederland te willen afstoten en bij de overige bladen fors te investeren in de digitalisering ervan. De reorganisatie moet honderd miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren.

Van de 38 medewerkers die naar Wipro overstappen werken er 29 in Finland en negen in Nederland. Van het huidige infrastructuurteam blijven elf medewerkers in Finland en zeven in Nederland in dienst van Sanoma. Zij vormen de regieorganisatie die de samenwerking met Wipro moet begeleiden. Daarnaast is er bij de uitgeverij nog een ict-afdeling die zich richt op het ondersteunen van de toekomstige bedrijfskritische processen.

Atos

Sanoma sloot in 2004 al een uitbestedingscontract met Atos, waarbij deze automatiseerder het infrastructuurbeheer overnam. In 2008 werd dit contract verlengd tot 2014 en in het kader van de verlenging uitgebreid met de extra diensten beveiliging, rekencentrumhosting en het beheer van multifunctionals en printers. Of Atos nog iets overhoudt van dit takenpakket is door Sanoma nog niet toegelicht. Ook is niet duidelijk of er van de bijna dertig mensen die in 2004 van Sanoma naar Atos overstapten, nog medewerkers over zijn die in het kader van de wet 'Mens volgt werk' ook naar Wipro kunnen overstappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-25T11:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.