OGD vervangt Centric bij werkplekbeheer Univé

Handen schudden

Coöperatie Univé kiest voor OGD uit Delft als partner voor de inrichting, ondersteuning en het beheer van haar kantoorautomatisering. OGD zal direct beginnen met de overname van het beheer van de bestaande omgeving van de verzekeraar die nu nog door Centric wordt beheerd. Daarna gaat de ict-dienstverlener de 3200 werkplekken op 150 locaties opnieuw inrichten op basis van cloudtechnieken. Univé verwacht hierdoor een substantiële kostenbesparing te realiseren.

'Voor OGD is dit een belangrijk contract omdat we laten zien dat we ook in de financiële wereld grote outsouringscontracten kunnen binnenhalen', zegt marketing manager Martijn Vinke.

Univé zocht in een nieuwe aanbesteding naar een kantoorautomatiseerder die een toekomstbestendige werkplek kan neerzetten en ook het beheer en eindgebruikersondersteuning levert. Univé kent als grote organisatie verschillende typen gebruikers. Daarom zijn bij de inrichting van het nieuwe werkplekconcept de functionele behoeften van alle typen eindgebruikers als uitgangspunt genomen. Op basis van deze 'use cases' realiseert OGD werkplekken die overal en altijd toegankelijk zijn en geschikt voor elk type gebruiker. Daarnaast wordt met behulp van nieuwe communicatietoepassingen als Lync ook het samenwerken op afstand beter gefaciliteerd.

Bovendien ondersteunt OGD zelfservice voor de eindgebruikers, waarmee Univé een besparing op de operationele kosten denkt te kunnen realiseren. De OGD-helpdesk ondersteunt de eindgebruikers bij de complexere hulpvragen. De oplossing voldoet aan de richtlijnen van De Nederlandsche Bank.

De-fusie

Univé fuseerde in 2007 met VGZ, IZA Zorgverzekeraar en Trias tot Uvit. Als it-partners had Uvit Centric (werkplekbeheer) en Atos (backend- en rekencentrumdiensten). Op 31 december 2011 vond er een de-fusie plaats en werd UVIT opgesplitst in een specifieke zorgverzekeraar onder de naam Coöperatie VGZ U.A. en een verzekeringsbedrijf onder de naam Coöperatie Univé U.A. VGZ levert sindsdien zorgverzekeringsdiensten aan Univé. Na de ontvlechting koos Univé ervoor een nieuwe werkplekbeheerder te zoeken. Dat is OGD geworden. Het contract met Atos loopt nog gewoon door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-27T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.