Managed hosting door True

Cognizant koopt it-zorgspecialist Trizetto

 

Handen schudden

It-offshoreconcern Cognizant heeft Trizetto voor 2,7 miljard dollar overgenomen, een leverancier van software en diensten aan zorginstellingen en zorgverzekeraars. Het bedrijf uit Englewood bij Chicago biedt met name oplossingen aan voor de ondersteuning van administratieve processen, zoals kostenramingen, betalingen en claimafhandelingen. Er werken 3700 man bij Trizetto.

De zorgsector is goed voor zo'n 26 procent van de totale omzet van het it-offshoreconcern. Met de overname versterkt Cognizant zijn positie op de Amerikaanse zorgmarkt. Samen met Trizetto zegt Cognizant ruim drie miljard dollar omzet te gaan draaien op het gebied van de Amerikaanse gezondheidszorg.

De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2014 afgerond. Trizetto is nu nog in handen van een investeerdersconsortium dat wordt geleid door Apax Partners en de minderheidsaandeelhouders Bluecross Blueshield of Tennessee and Cambia Health Solutions.

Eerder dit jaar kocht Cognizant ook al Itaas, leverancier van digitale video-oplossingen. Het Amerikaanse it-offshoreconcern met Indiase wortels is zich aan het verbreden en wil meer kunnen aanbieden dan standaard it-diensten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5172305). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.