Lufthansa besteedt IT-infrastructuur uit aan IBM

Deutsche Lufthansa splitst zijn it-divisie Lufthansa Systems op. De infrastructuurtak wordt uitbesteed aan IBM. Daarvoor is een zevenjarig contract gesloten met een waarde van een miljard euro; zo'n veertienhonderd medewerkers komen in dienst bij de automatiseerder. De takken Airline Solutions en Industry Solutions van Lufhansa Systems worden als zelfstandige ondernemingen in de markt gezet. Met de opsplitsing en grootschalige uitbesteding verwacht de Duitse luchtvaartmaatschappij op it-kosten te kunnen besparen en sneller nieuwe technologie te kunnen toepassen.

Lufthansa verwacht jaarlijks zeventig miljoen euro te besparen op de it-infrastructuur door dit voortaan door IBM te laten uitvoeren. De automatiseerder neemt ook de activiteiten over die Lufthansa Systems voor zo'n 450 klanten uitvoert op infrastructuurgebied en zal een verregaande standaardisering doorvoeren. De huidige locaties in Kelsterbach en Budapest blijven gehandhaafd.

Naar verwachting zal de reorganisatie in het eerste kwartaal van 2015 zijn afgerond, na goedkeuring van de raad van toezicht bij Lufthansa en de antitrust-autoriteiten. De vliegtuigmaatschappij moet wel een eenmalige last van 240 miljoen euro in de boeken opnemen als gevolg van de herstructurering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-25T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.