Doekjesfabrikant Codi besteedt uit aan Cegeka

Codi International, een ruim 35-jaar oude producent van natte doekjes uit Veenendaal, besteedt zijn ict-infrastructuur uit aan Cegeka. De transitie van de huidige omgeving naar het datacenter van de automatiseerder in Veenendaal zal naar verwachting op 1 februari 2015 zijn voltooid. Codi werkt al een paar jaar met Cegeka en wil door de uitbesteding van de totale ict geen kopzorgen op dit vlak meer hebben.

Ict is voor Codi geen kernactiviteit. De concurrentie op de markt voor natte doekjes is erg groot. Codi moet daarom kostenbewust opereren en wil zich volledig concentreren op de kernactiviteiten om sneller te kunnen inspelen op marktontwikkelingen. Door de gehele ict bij Cegeka onder te brengen, krijgt het bedrijf hiervoor nu alle ruimte, aldus Codi. Verder is gebleken dat het voor de doekjesproducent steeds moeilijker wordt om zelf de juiste it-kennis in huis te halen en te houden. Ook dat heeft meegespeeld bij de beslissing om uit te besteden. Bovendien vindt Codi het praktisch dat Cegeka ook in Veenendaal is gehuisvest.

De ict-omgeving, inclusief alle servers en telefonie, wordt nu verplaatst naar Cegeka’s datacenter in Veenendaal. Vanuit het datacenter worden dan centraal werkplekken aangeboden (in totaal 130 werkplekken).

IPC

Cegeka sloot recent ook nog een contract met het International Post Corporation (IPC) voor het uitbesteden van zijn ict-infrastructuur. Daarbij is gekozen voor een schaalbare cloudoplossing. Het uitbestedingscontract heeft een looptijd van drie jaar en een waarde van 7,5 miljoen euro. IPC is een coöperatieve associatie met vierentwintig postoperatoren (waaronder PostNL) in de regio Azië/Australië, Europa en Noord-Amerika. Het hoofdkantoor staat in Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Cegeka

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-22T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.