De Marken sluit aan op corporatie-cloud NEH

Woonstichting De Marken uit Schalkhaar (gemeente Deventer) heeft zijn kantoorautomatisering en ict-beheer gemigreerd naar de cloud-omgeving van NEH Shared Services uit Leusden. Met de komst van De Marken is het aantal corporaties dat op de cloud-omgeving van NEH is aangesloten, gestegen naar ruim veertig.

De corporatie meldt dat halverwege december 2014 de kantoorautomatisering en het ict-beheer zijn gemigreerd naar de cloud-omgeving van NEH. Irene Negro-Simons, directeur van woonstichting De Marken: 'Na positieve geluiden van onze collega-corporaties en woningbouwautomatiseerder NCCW wilden ook wij graag het gesprek aangaan met NEH.' Simons verwacht dat haar organisatie zich door de uitbesteding van ict volledig op haar kerntaken kan richten.

De Marken is een kleine, zelfstandige woningstichting die eigenaar is van ongeveer duizend woningen in landelijk gelegen dorpen binnen de gemeente Deventer. Het gaat om Schalkhaar, Diepenveen, Bathmen, Okkenbroek en Lettele.

Primaire pakketten

NEH Shared Services bestaat ruim tien jaar en levert ict-diensten aan ruim veertig corporaties. Het gaat onder meer om kantoorautomatisering via cloud computing, supportdiensten, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement.

Bij NEH werken vijftig man. De dienstverlener werkt nauw samen met softwareleverancier NCCW, maar kan ook overweg met een aantal andere primaire pakketten voor de corporatie-markt. Het bedrijf beheert meer dan vierhonderd verschillende applicaties vanuit zijn eigen datacenter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-31T11:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.