Rabobank verlengt BPO-contract met Unisys

Mark de Man - Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Unisys Payment Services & Solutions (UPSS) blijft nog tot zeker 2019 voor de Rabobank overschrijvingsformulieren en acceptgiro’s verwerken. Daarvoor hebben beide partijen het business process outsourcing (bpo)-contract verlengd. 1 januari 2019 is ook de geplande einddatum van de acceptgiro. UPSS is een Nederlandse dochterneming van de Amerikaanse automatiseerder Unisys.

Ondanks de afname van het aantal transacties verwerkt UPSS jaarlijks nog tientallen miljoenen betaalopdrachten voor banken in België en Nederland, waaronder de Rabobank. Met name oudere klanten en mensen met een visuele beperking bankieren nog via papier.  

Unisys nam in 2004 de afdeling Document Services over van Interpay. Dat onderdeel digitaliseerde vanuit Leusden via scanning en handschriftherkenning jaarlijks miljoenen papiergerelateerde betalingen voor Nederlandse banken. De Interpay-afdeling vormde de basis voor de UPPS-dochter van Unisys, die ook vanuit Leusden is blijven opereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-19T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.